AKCIJA „ZAVRNI RUKAVE“ I OČISTI SREDINU U KOJOJ ŽIVIŠ

325

U Srbiji danas se održava akcija „Zavrni rukave“ kojoj se mogu pridružiti svi zainteresovani građani kako bi se očistilo smeće.

Pokret „Kreni-Promeni“ u saradnji sa većim brojem udruženja, organizacija i pojedinaca organizuje akciju „Zavrni rukave“ koja će se održati u subotu, 22. aprila, od 12 do 14 časova. Građanima Srbije biće dostupno čak 146 lokacija širom zemlje na kojima mogu „zavrnuti rukave“ i očistiti svoju okolinu.

Bojan Simišić, čovek koji je osmislio akciju pre tri godine, rekao je da na sajtu Zavrni rukave postoji spisak svih lokacija u celoj Srbiji gde građani mogu da dođu kako bi učestvovali u akciji.

„Sve što ljudi treba da urade je da se pojave na lokaciji koja im je najzgodnija. Mogu eventualno da ponesu rukavice i kese i da se komotno obuku. Cilj je, ne samo da se čisti, već i da se radi na razvoju svesti, a u akciji učestvuje i veliki broj dece“, rekao je Simišić.

Danas je Dan planete zemlje i zato se održava akcija Zavrni rukave. Veliki problem jesu divlje deponije kojih po nekim procenama ima oko 20.000.

U ta dva sata nećemo očistiti sve, ali ćemo još jednom dokazati da udruženi možemo šta god poželimo, a svi želimo čistiju i zdraviju Srbiju.

Foto Kreni Promeni

Prethodni članakFUDBALSKI VIKEND
Naredni članakJAVNI POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST