DIREKTORI CENTARA ZA SOCIJALNI RAD NA SASTANKU SA MINISTROM

586

Direktori svih centara za socijalni rad bili su na sastanku u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Sastanku je prisustvovao i Ljubiša Stojković, direktor Centra za socijalni rad u Kladovu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković održao je sastanak sa direktorima centara za socijalni rad u Srbiji, kako bi na zajednički način definisali planove i prioritete u radu ovih institucija u narednom periodu. Ovom sastanku prisustvovao je Ljubiša Stojković, direktor Centra za socijalni rad u Kladovu.

Ministar Selaković je ukazao da je potrebno da svi centri za socijalni rad posebnu pažnju posvete efikasnom korišćenju novog operativnog sistema SOZIS. Centar za socijalni rad u Kladovu ovaj sistem rada je počeo da primenjuje od 1. februara ove godine.

SOZIS sa jedne strane doprinosi bržem i jednostavnijem radu zaposlenih, a da sa druge strane unapređuje kvalitet usluga socijalne zaštite, jer omogućava digitalizaciju onih procesa rada koji su se do sada sprovodili „ručnim putem“, te ubrzava i olakšava donošenja različitih odluka od strane centara.

Nadležno Ministarstvo pružiće podršku centrima u smislu obezbeđivanja potrebne opreme i kapaciteta, kao i organizovati dodatne obuke za zaposlene za njegovo korišćenje. Centar za socijalni rad u Kladovu, kao  sve ostale koji  efektivno koristili SOZIS, ministar je pohvalio i ohrabrio ostale da ostavare iste rezultate.

Foto Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Prethodni članakPLANSKA ISKLJUČENJA STRUJE U TRI NASELJA
Naredni članakSTANJE BEZBEDNOSTI U OPŠTINI KLADOVO STABILNO