DOBAR POGLED LOVACA NA JUBILARNOJ 20.ŠAKALIJADI

695
Lovačko udruženje „Mali jastreb 1900 “ iz Brze Palanke bilo je domaćin učesnicima 20.Grabovičke šakalijade. U hajci na lukavog predatora na teško pristupačnom terenu pored lokalnih bili se i lovci iz svih krajeva Srbije.
Učesnici hajke odstrelili su 5 šakala.
Predsednik Lovačkog udruženja „Mali Jastreb 1900“ Ljubiša Stojković  navodi da su u jubilarnom 20. izdanju manifestacije koja je održana povodom obeležavanja 125 godina organizovanog lovstva u Brzopalanačkom kraju domaćini ugostili 130 lovaca.
„To je dobar pokazatelj da je ovo mesto prepoznato od strane lovaca jer oni nastoje da se smanji broj šakala koji se u Kladovskom kraju baš namnožio“– istakao je Stojković.
„Po uhodanom receptu u lovištima u Srbiji februar postaje mesec hajki na predatore. Organizacijom šakalijade lovci iz Brze Palanke osim vrednog jubileja obeležili su kraj lovne sezone i početak lovostaja koji za svu plemenitu divljač važi od 28. februara“ -naglasio je Bratislav Ćirković predsednik Lovačkog saveza Srbije.

Posle pet sati dobro organizovanog lova učesnici šakalijade nastavili su druženje u mesnom Domu kulture u Ljubičevcu. Za to vreme predaha nisu imali kulinari jer su neumorno pripremali lovačke specijalitete kako bi se okrepili lovci koji na hajkama traže drugačije sadržaje i gde je aktivni lov u drugom planu.

Bila je to i prilika da učvrste ili započnu nova prijateljstva, jer to je ponekad  ipak važnije od ispaljenog metka u lukavog predatora. Za najuspešnije učesnike tradicionalnog lova na šakala organizatori su obezbedili prigodna priznanja.
Medijski sponzor šakalijade po 20. put bila je TV Kladovo.
Prethodni članakUPIS U SREDNJU ŠKOLU UNUTRAŠNJIH POSLOVA DO 26.FEBRUARA
Naredni članakU SREDU SEDNICA SO KLADOVO