FESTIVAL MEDA I VINA 19. AVGUSTA U KLADOVU

762

Društvo pčelara iz Kladova, u subotu, 19. avgusta, od 8 časova, zajedno sa svojim prijateljima iz Negotina i Rumunije, na štandovima ispred Doma omladine predstaviće domaće proizvode meda i vina.

Na platou ispred Doma omladine veliki broj izlagača prikazaće bogatstvo naših livada i cvetnih pašnjaka pretvorenih u med i paletu hranljivih i zdravih pčelarskih proizvoda. Pored pčelara na izložbi će biti zastupljeni proizvođaci pčelarske opreme, kao i sredstava za zaštitu pčela.

Kladovska opština ovom izložbom još jednom pokazuje da je razvoj pčelarstva u ovom kraju dokaz o ekološkoj očuvanosti livada, šuma i voda i poziva sve ljubitelje zdrave hrane i zdravog podneblja da posete kladovski kraj i probaju đerdapski med.

Festival okuplja sve one koji se bave proizvodnjom i distribucijom vina iz vinogorja ovog kraja. Na sajamskim štandovima, mnogi vlasnici vinskih podruma, izložice bela i crvena vina spravljana od različitih sorti grožđa.

I ove godine, posetioci će imati priliku da istraže bogastvo ukusa i mirisa koji se kriju u vinima koje proizvode lokalni i regionalni proizvdođači, da se informišu o vinarijama i vinogradima koje mogu posetiti. Takođe mogu se upoznati s procesom proizvodnje vina i njihovim karakteristikama. Vinopijama se pružia prilika da uživaju u tradicionalnom srpskom ukusu i raznolikosti ovog pića.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANJU UGRADNJE SOLARNIH PANELA /VIDEO/
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI