FOND ZA MLADE TALENTE NAGRAĐUJE SREDNJOŠKOLCE

371

Fond za mlade talente raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine, a biće otvoren do 20. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara. Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja već 15 godina je, kako se navodi, pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i stipendisti Fonda. Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

Foto Pixabay.com

Prethodni članakBIRAČKI SPISAK DOSTUPAN U ELEKTRONSKOM OBLIKU
Naredni članakGRADI SE NOVI SPORTSKI TEREN U KLADOVU /VIDEO/