Naslovna Aktuelno ISPLATA SUBVENCIJA POLJOPRIVREDNICIMA

ISPLATA SUBVENCIJA POLJOPRIVREDNICIMA

1121

Do kraja marta poljoprivrednicima će biti isplaćena sva potraživanja na osnovu podsticaja iz 2022. godine.

U prvoj nedelji država će dati novac za genetiku i tov, u drugoj za voćarstvo i robote za mužu, onda destilerije i vinarije i na kraju za primarnu i stočarsku proizvodnju. Kako koja mera bude došla na red, u istom danu će svi kojima je odobrena subvencija dobiti novac.

Ukupna potraživanja su bila 15 milijardi dinara i deo je već isplaćen. Poljoprivrednici očekuju da im to bude isplaćeno pre početka prolećne setve, koja će svakako biti skuplja nego lanjska.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković saopštila je danas da je počela isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima za 2022. godinu kako bi se pripremili za predstojeću setvenu sezonu.

Tanasković je u izjavi za agenciju Tanjug navela da će država do 24. marta isplatiti sve prošlogodišnje subvencije, a da od 1. aprila kreće sa subvencijama za ovu godinu.

Ministarka je, takođe, najavila da će na današnjem sastanku Radne grupe za IPARD biti reči o raspodeli sredstava koja su odobrena programom IPARD 2, dodavši da je do danas predato ukupno 307 projekata.

Prema njenim rečima, od dosad obrađenih projekata, 69 je odobreno, 44 su na kontroli, dok je približno 40 projekata odbijeno pošto nisu imali zadovoljavajuću dokumentaciju.

Ona je ukazala na to da će do 31. marta biti završena obrada svih projekata, nakon čega sledi faza isplate i realizacije odobrenih projekata.

Foto Pixabay

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI U KARPATSKOJ ULICI
Naredni članakKUPOVINA BRAŠNA IZ ROBNIH REZERVI