IZLOŽBA RADOVA „BLAGO ĐERDAPA NA DLANU“ /VIDEO/

473

Udruženje „Misija kreativa“ iz Kladova realizuje projekat pod nazivom „Blago Đerdapa na dlanu“. Tim povodom u Konferencijskoj sali hotela „Đerdap“ priređena je izložba radova i upotrebnih predmeta učesnica, članica etno udruženja iz Srbije koje su tri dana boravile u Kladovu. Osnovni cilj ovog projekta je, kako navode iz „Misije kreative“, očuvanje tradicije, kao i razmena iskustva u kreiranju upotrebnih suvenira rađenih tehnikama starih zanata.

Gošće su bile iz etno udruženja iz Srbije okupljene oko ideje da tradicijonalni motivi postanu modni detalj. Svaka od njih je, prema svom afinitetu, radila ono u čemu je najbolja te su na izložbi mogli da se vide predmeti nastali tradicionalnim i modernim tkanjem, vezom, štrikanjem, heklanjem.

Otvaranju izložbe radova prisustvovali su predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić, pomoćnik predsednika Slavoljub Maletić, te brojne zvanice. Projekat „Blago Đerdapa na dlanu“ podržalo je Ministarstvo kulture, a prijatelji na projektu su opština Kladovo, HE „Đerdap“, Turistička organizacija, Centar za kulturu, hotel „Đerdap“ i pekara „82“.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPROGLAŠENE JOŠ DVE IZBORNE LISTE
Naredni članakPOČINJE BOŽIĆNI POST