JAVNI OGLAS ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA

414

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovolјno služenje vojnog roka sa oružjem za decembarski uputni rok u Vojsci Srbije je u toku, kao i prijem zahteva zainteresovanih kandidata.

Na dobrovolјno služenje vojnog roka sa oružjem mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina života. Podnošenja prijave je moguće elektronskim putem preko portala eUprave i na šalterima JP „Pošte Srbije“ popunjavanjem aplikacpje „Dobrovolјac”.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka neophodan je jedan lekarski pregled, koji je dovoljan za kasniji prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika. Odmah po završenom dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem, postoji mogućnost prijema u profesionalnu vojnu službu.

Kako je ranije najvaljeno, povećanje novčanih primanja vojnicicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka, sledi u iznosu od 25%. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar, u ulici Svetozara Markovića broj 6.

Foto Ministarstvo odbrane

Prethodni članakBEZ JESENJEG RASPUSTA
Naredni članak“KRČMA KOD TEKIJANCA” OSVEŠTANA, VRATA POSETIOCIMA OTVORENA