8.3 C
Kladovo
Naslovna Aktuelno JAVNI POZIV ZA DODELU SVETOSAVSKE NAGRADE

JAVNI POZIV ZA DODELU SVETOSAVSKE NAGRADE

257

Mnistarstvo prosvete Vlade Republike Srbije uputilo je danas javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu Svetosavske nagrade za 2023. godinu.

Svetosavska nagrada je priznanje koje se dodeljuje pojedincima i ustanovama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u Republici Srbiji u 2023. godini.

Za ovu nagradu mogu biti predloženi učenici osnovnih i srednjih škola, studenti svih nivoa studija, zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika, visokoškolskim ustanovama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Takođe, mogu da budu predložene i ustanove obrazovanja i vaspitanja – predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove i ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Predlog može da se odnosi i na ostale pojedince i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi).

Javni poziv je otvoren do 8. decembra, a Svetosavske nagrade za 2023. godinu dodeliće ministar prosvete 27. januara 2024. godine. Više o Javnom pozivu pogledajte OVDE.

 

Prethodni članakRADOVI NA VODOVORNOJ MREŽI
Naredni članakODRŽANA 36. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE KLADOVO