JESENJI VAŠAR NA LUČINDAN

429

Tradicionalni vašar u Kladovu održava se danas, 31. oktobra, na Svetog Luku.  Jesenji vašar okuplja  sve one koji nešto prodaju, one koji kupuju, ali uglavnom ljude željne dobrog druženja na masovnim skupovima. Na vašar svi dolaze s namerom da se razonode, uživaju i kupuju.

Ni ovoga puta nisu izostali prepoznatljivi proizvodi koji vašar čine jednom od najiteresantnijih manifestacija za široke narodne mase, neponovljive vašarske mekike i licidarska srca i kolači, zatim zabava za decu i omladinu na ringišpilu i u zabavnom parku. Ugostitelji koji su i ove godine postavili šatore, posetioce mame pečenjem koje okreću na žaru pred sam ulaz u šator.

Na kladovskom vašaru, malo je reći, ima svega, od igle do lokomotive, od slaniša do slatkiša. Od klakera do dobrog zalogaja. Osim brojinih izlagača svega i svačega, od opreme za domaćinstva i dvorišta, garderobe, narodnih nošnji i tradicionalnih instrumenata, na vašaru su i brojni Krajinci, građani iz susednih srpskih gradova, pa i iz Rumunije i Bugarske.

 

 

Prethodni članakDANAS JE SVETI LUKA
Naredni članakFESTIVAL EVROPSKOG FILMA U KLADOVU