KALENDAR ISPLATE MAJSKIH PENZIJA

448

S obzirom na to da uskoro kreće isplata majskih penzija, PIO fond je objavio detaljan kalendar isplata. Svim grupama penzionera novac će biti isplaćen od 2. juna zaključno sa 12. junom.

Penzije će u ovom mesecu prvi primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i to 2. juna. Penzijeće istoga dana biće isplaćene i onima koji ih primaju preko tekućih računa i onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Isplata za dve kategorije penzionera i to vojne i poljoprivredne, nezavisno od toga za koji način isplate su se opredelili, poćinje 6. juna.

Najbrojnija grupacija penzionera, oni iz kategorije zaposlenih, primanja će kao i obično dobiti poslednji, pa će onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na šalterima pošta primanja početi da pristižu od 10. juna, a penzionerima koji primanja dobijaju preko tekućih računa od 12 juna.

Sa ovim čekom najstarijima stižu isti iznosi kao i prilikom prethodne isplate. Prema dosadašnjim najavama, penzije bi do kraja godine trebalo da rastu 14 do 15 odsto, minimalno 12 odsto.

Foto Pixabay.com

 

Prethodni članakPOBEDE KLADOVSKIH TIMOVA ZONE ISTOK
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI