Kapetan Mišini dani: Manifestacija koja slavi kulturu i tradiciju

165
Ove godine, Kapetan Mišini Dani obećavaju bogat i raznovrstan kulturni program koji će oduševiti sve posetioce. Manifestacija, koja će trajati od 21. do 23. juna 2024. godine, otvoriće svoja vrata sa svečanim dočekom gostiju u crkvi u 18.30 časova.

Prvi Dan – 21. jun 2024.

  • 19.00 – Svečano otvaranje manifestacije započeće pomenom uz crkveni hor, pružajući duhovni početak ovom kulturnom događaju.
  • 19.15 – Monodrama „Kapetan Miša“, u kojoj će nastupati Miroslav Stojiljković, uz adaptaciju i režiju Selene Ristić, biće centralni događaj večeri. Posle predstave, goste će dočekati koktel dobrodošlice.
  • 21.00 – Veče će biti zaokruženo kabareom „Da to su bili dani“ sa izvanrednim nastupom Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića.

Drugi Dan – 22. jun 2024.

  • 19.00 – Drugi dan manifestacije započeće recitalom dece iz predškolske ustanove „Marija Munćan“ iz Donjeg Milanovca, što će sigurno izmamiti osmehe svih prisutnih.
  • 19.30 – Program će se nastaviti nastupom učenika osnovne muzičke škole „Ranko Krivić“ iz Majdanpeka, koji će pokazati svoj muzički talenat.
  • 21.00 – Večernji deo programa biće obeležen koncertom popularnog pevača Željka Samardžića, koji će prirediti nezaboravan muzički doživljaj.

Treći Dan – 23. jun 2024.

  • 19.00 – Poslednji dan manifestacije započeće nastupom hora Valahije iz Negotina, koji će svojom muzikom uneti dašak tradicije i harmonije.
  • 20.00 – Centralni deo večeri biće predstava „Čučuk Stana i Hajduk Veljko“, u kojoj glume Miroslav Stojiljković, Ana Jovnaš i Selena Ristić, uz adaptaciju i režiju Selene Ristić. Ova istorijska drama oživeće heroje prošlih vremena.
  • 21.00 – Manifestaciju će zatvoriti nastup folklornog ansambla Umetničkog centra Talija, koji će svojom energijom i plesom predstaviti bogatstvo srpske folklorne tradicije.

Kapetan Mišini Dani predstavljaju savršenu priliku za sve ljubitelje kulture i tradicije da uživaju u bogatom programu. Ova manifestacija je prava riznica umetnosti koja povezuje prošlost i sadašnjost, nudeći nezaboravno iskustvo za sve posetioce.

Ne propustite priliku da budete deo ovog značajnog događaja u Donjem Milanovcu.

4o

Prethodni članakKONCERT DEČIJIH FOLKOLORNIH ANSAMBALA IZ KLADOVA I ZAJEČARA
Naredni članakDO 23. JUNA POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA