KLADOVLJANI ZA OBNOVU PRAVOSLAVNOG HRAMA U ORAHOVCU /VIDEO/

1520

Na letnjoj pozotnici tvrđave Fetislam u Kladovu biće održan dobrotvorni koncert četrnaestogodišnje devojčice Pavline Radovanović iz Orahovca, koja svojim nastupima pomaže da se prikupe sredstva za obnovu pravoslavnog hrama na Kosovu.

Humanitarni koncert organizuju Udruženje „Narodna diplomatija“ i opština Kladovo za pomoć Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu na Kosovu i Metohiji, sagrađenoj 1859. na temeljima bogomolje iz 15. veka. Na koncertu pod nazivom „Najlepše srpske i ruske pesme“ nastupaju pored Pavline, vokalne solistkinje Milica Dosković i Katarina Bogdanović uz pratnju na harmonici Aleksandra Kovačevića.

U želji da svoju crkvu upotpuni freskopisom i uvrsti se sa kosovskim ktitorima, ova djevojčica pokrenula je akciju, a za ovu misiju dobila je blagoslov episkopa raško-prizrenskog Teodosija, koji kaže da je Pavlina glas svih Srba sa Kosova.

Koncert se održava u sredu, 16. avgusta, od 20 časova na Letnjoj pozornici tvrđave Fetislam u Kladovu. U slučaju loših vremenskih uslova kocert će se održati u pozoršnoj sali Centra za kulturu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da dobrovoljnim prilogom, prema sopstvenim mogućnostima pomognu u obnovi naše pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji i uživaju u ovom programu.

„Gora ječi“, „Rasti rasti“, „Vila sa Košara“, „Udade se jagodo“, „Kosovski božuri“ samo su neke od pesama koje će ova talentovana četrnaestogodišnja devojčica otpevati svom Kladovu i svome Orahovcu.

Pavlina, koja je od ranog detinjstva vreme provodila često u Kladovu, pozvala je svoje rođake, prijatelje, drugare da dođu na koncert i podsete se druženja u gradu na Dunavu uz našu i rusku muziku.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakZAVRŽNI ISPIT ZA OSMAKE 16. 17. I 18. AVGUSTA
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI