KLADOVLJANKE POD REDNIM BROJEM DEVET NA TAKMIČENJU „RITAM EVROPE“

289

Naše takmičarke Luna Belonić, Nina Joković i Ivana Boldorac proteklog vikennda prisustvovale su svečanom žrebanju u Zrenjaninu za takmičenje „Ritam Evrope“.

Na ovom muzičkom takmičenju Luna, Nina i Ivana predstavljaju opštinu Kladovo holandskom pesmom „De diepte“ pod rednim brojem devet. Bila je ovo prilika da devojke vežbaju i koreografiju kojom će nastupiti na ovom najvećem dečijem takmičenju. Svečano finale biće održano u ponedeljak, 23. oktobra, a uskoro će se znati i način glasanja za takmičare.

Nakon što su prošle godine predstavnice Zrenjanina odnele pobedu na televizijskom dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, ovom gradu pripala je čast da bude domaćin ovogodišnjeg završnog takmičenja, koje će se održti 23. oktobra u „Kristalnoj dvorani“, uz direktan televizijski prenos na Prvoj TV.

Najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu već više od 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. „Ritam Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja, pored svog grada ili opštine, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.

Prethodni članakPU BOR: UBISTVO U MAJDANPEKU
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI