KLADOVO DESTINACIJA ZA SUBVENCIONISANI ODMOR

423

Opština Kladovo je destinacija gde mogu i ove godine da se koriste vaučeri za subvencionisani odmor. Turistima su na raspolaganju odmori u apartmanima, sobama, kućama, seoskim turističkim domaćinstvima, prenoćištima kategorisanim od dve do četiri zvezdice u gradu i selima.

Tokom 2022. godine u opštini Kladovo je evidentirano gotovo 76.000 noćenja, to potvrđuje činjenicu da su ovaj podunavski grad, kao primamljivu destinaciju, otkrili domaći turisti i rado mu se vraćaju. Sudeći po prošlogodišnjim podacima, sigurno je da će deo vaučera biti iskorišćen u turističkim objektima, kako u samom gradu, tako i u seoskim sredinama. Na spisku gde turisti mogu da gostuju su apartmani, sobe, seoska turistička domaćinstava, kuće, prenoćišta u Kladovu, Kostolu, Tekiji, Kladušnici, Davidovcu, kao i dva hotela kraj Dunava u samom gradu.

Na području opštine Kladovo raspoloživi smeštajni kapaciteti u privatnom smeštaju su iz godine u godinu veći i turistima je u gradu i seoskim turističkim domaćinstvima na raspolaganju preko 900 ležajeva. Deo njih je u ponudi za subvencionisani odmor uz vaučere za šta je do sada prijavljeno 40 ugostiteljskih objekata, od prenoćišta do apartmana kategorisanih od dve do četiri zvezdice. Vaučeri se u našoj opštini koriste i van sezone, a ne samo u letnjim mesecima.

Za samo dva dana podeljeno je svih 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Postupak prijave građana za vaučere nikada nije brže okončan. Iz ministarstva turizma ističu da su građani pokazali do sada ubedljivo najveće interesovanje za vaučere. Očekuje se da će i ove godine biti oboreni svi rekordi u broju domaćih gostiju na destinacijama u celoj zemlji. Takođe, iz ovog ministarstva ukazuju i na veliko interesovanje ugostitelja za učešće u sistemu dodele vaučera, do sada je prijavljeno 3.349 ugostitelja.

Prethodni članakPREDSEDNIK OPŠTINE ČESTITA SUGRAĐANIMA BOŽIĆNE PRAZNIKE
Naredni članakTEKIJANKINE ČESNICE SA ZLATNIKOM U OSAM GRADOVA I OPŠTINA