KLADOVSKA OŠ „VUK KARADŽIĆ“ PROSLAVLJA 187. ROĐENDAN

382

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Kladovu proslavlja 187. rođendan škole pod sloganom ”Ko ima druga ima sve!” Planom aktivnosti proslave i obeležavanja ovog izuzetno značajnog jubileja predviđene su brojne aktivnosti.

Nakon zatvaranja literarnog i likovnog konkursa raspisanog 21.10.2022. godine na temu ”Ko ima druga ima sve”, za učenike od 1. do 8. razreda, položeno je cveće na bistu Vuka Karadžića  2. razred na bistu u dvorištu naše škole i 4. razred na bistu Vuka Karadžića kod gradske biblioteke. Organizovane su radionica za učenike 1. i 2. razreda sa učenicima  OŠ ”12. septembar – izdvojeno odeljenje Kladovo”, potom radionica za učenike 3. i 4. razreda sa decom iz društva ”Nada”. Održano je predavanje predstavnika Crvenog krsta Kladovo o zavisnosti od psihoaktivnih supstanci za učenike 8. razreda na temu ”Ni malo, nijednom, ni ponekad”. Vršnjački tim, učenici članovi Tima, bili su predavači (svaki predstavnik u svom odeljenju), na temu ”Ko ima druga ima sve”.

Tokom cele nedelje, biće organizovana odeljenjska sportska nadmetanja pod sloganom ”Nedelja obeležavanja Dana škole” i to: za učenike od 1. do 4. razreda  – štafetne igrice sa poligonima; za učenike 5. i 6. razreda  – turnir u fudbalu; za učenike 7. i 8. razreda  – turnir u basketu i odbojci. Finalna sportska takmičenja održavaju se u utorak, 8. novembra.

Otvaranje izložbe likovnih i literarnih radova i priredbe su u sredu, 9. novembra. Izložba likovnih i literarnih radova na temu ”Ko ima druga ima sve” biće u holu objekta B. Priredbe povodom obeležavanja Dana škole održavaju se u sali Doma kulture po sledećem rasporedu: za učenike od 1. do 4. razreda – za vreme 3. časa i za učenike od 5. do 8. razreda – za vreme 5. časa. Priredba za roditelje biće održana u sali Doma kulture, u 17 časova.

Povodom obeležavanja Dana škole za goste i radnike biće organizovana svečana akademija u sali Doma kuture, sa početkom u 12 časova. Ovogodišnju proslavu Dana škole obeležiće svečano obraćanje direktora škole, Gordane Jovanović, dramski prikaz učenika ove škole pod nazivom ”Ko ima druga ima sve”, izvedba horske sekcije, podela nagrada (prva tri mesta) učenicima-učesnicima konkursa i čitanje prvonagrađenih radova u kategoriji razredne i predmetne nastave.

Prethodni članakDANAS JE MITROVDAN
Naredni članakBEZ JESENJEG RASPUSTA