KLADOVSKI PREDŠKOLCI POSETILI BUDUĆU ŠKOLU /VIDEO/

1310

Deca predškolskih grupa iz vrtića „Neven“ u Kladovu posetila su OŠ „Vuk Karadžić“. Oni će 1. septembra sesti u školske klupe upravo u ovoj školi.

Deca u pratnji svojih vaspitača dolaze u ovu obrazovno vaspitno ustanovu kako bi se upoznala sa okruženjem i načinom rada. Dobrodošlicu su im poželeli zaposleni u ovj školi i poveli decu u razgledanje ove obrazovne ustanove. Predškolci su išli u nekoliko učionica gde su ih dočekale buduće učiteljice i drugari iz četvrtog razreda ove škole. Mogli su da upoznaju svoje učiteljice, đake, radni prostor, učionice, sednu u školsku klupu, da pitaju đake sve vezano za učenje.

Prelazak deteta iz predškolske ustanove u osnovnu školu je važan trenutak za decu, njihove roditelje, ali i za učitelje koji prihvataju novu generaciju prvaka. Svi se u tom procesu suočavaju sa novim izazovima, zato je neophodna saradnja i građenje partnerskog odnosa između porodice, predškolske ustanove i škole jer je detetu potrebna pomoć i podrška. Polaskom u školu, dete se prilagođava na novo, drugačije okruženje, usvaja nova pravila i načine ponašanja, ostvaruje više kontakata sa decom i odraslim osobama.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPU BOR: VOZILI POD DEJSTVOM ALKOHOLA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI