KLADOVSKU MUZIČKU ŠKOLU POHAĐA SVE VIŠE ĐAKA

613

Osnovnu muzičku školu „Konstantin Babić“ u Kladovu trenutno pohađa 165 učenika od prvog do šestog razreda. U skladu sa interesovanjem, učenici su podeljeni u devet klasa, na pet odseka – klavir, violina, harmonika, truba i gitara.

Interesovanje dece za upis u Muzičku školu i ove školske godine bilo je veliko te je upisano  ukupno 50 učenika, 37 u matičnoj školi u Kladovu i 13 đaka u Područnom odeljenju u Brzoj Palanci. I dalje je najveće interesovanje za klavir, tako da je formirano pet klasa, a za sve ostale instrumente ove školske godine po jedna klasa. S obzirom na to da postoji velika zainteresovanost za solo pevanje, u planu za naredni period je i otvaranje ovog odseka, ali konačnu reč o tome daje Ministarstvo prosvete.

Učenici ove obrazove ustanove tokom protekle školske godine učestvovali su na 10 takmičenja sa kojih su doneli ukupno 78 nagrada, od ovog broja osvojili su čak 61 prvo mesto, 14 puta bili su drugoplasirani i zauzeli tri treća mesta. Kao i svake godine, tako i ove, najbitnija takmičenja i festivali su u drugom polugodištu, ali se deca tokom cele godine pripremaju za te nastupe, pa su i uspesi koje postižu na smotrama postali konstantni. Prvi veći nastup učenike očekuje na kraju godine, kada priređuju tradicionalni Novogodišnji koncert za sve građane opštine Kladovo.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS JE SVETI LUKA
Naredni članakODRŽAN JESENJI VAŠAR U KLADOVU /VIDEO/