KONCERT TRADICIONALNE MUZIKE GRUPE „KALEM“ U KLADOVU

345

U Kladovu se 23. marta održava koncert tradicionalne muzike grupe KALEM i karneval dece iz ovdašnjih vrtića.

Povodom obeležavanja Dana Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, pod pokroviteljstvon opštine Kladovo, priređuje koncert tradicionalne muzike grupe KALEM koji čine profesionalni, akademski muzičari Stefan Ilić (vokal/violina) i Dušan Popović Lipovac (gitara).

Koncert će biti održan na platou Doma omladine u centru Kladova, u utorak  23. maja u 20 časova. Koncertu prethodi, od 18 časova, dečji karneval mališana Predškolske ustanove „Neven“ iz Kladova. U slučaju vremenskih neprilika, program će biti održan u koncertnoj sali „Centra za kulturu“.

Foto kalemmusic.com

Grupa KALEM izvodi tradicionalnu muziku Balkana odevenu u novo ruho – kažu u Biblioteci i dodaju da je njena lepota upravo u jednostavnosti i ideji koju nosi-približiti savremenog čoveka kulturnom nasleđu koje ovo podneblje čuva. KALEM je pre dve godine gostovao u Kladovu i izazvao veliko oduševljenje publike. Ovaj put, predstaviće novi album „Tragom snova i predanja“, sa 11 numera među kojima su dve instrumentalne, zatim obrade tradicionalnih pesama, kao i autorska muzika.

Prethodni članakPROLEĆNI VAŠAR U KLADOVU 22. MAJA
Naredni članakIZBIO POŽAR U BORSKOJ JAMI