Krajinski književni klub iz Negotina raspisuje konkurs za zbornik „Prozne rukoveti“ za kratku priču

262
Krajinski književni klub iz Negotina otvara vrata svim talentovanim piscima na prostoru bivše Jugoslavije, pozivajući ih da učestvuju na konkursu za zbornik „Prozne rukoveti“. Tema je potpuno slobodna, pružajući autorima širok prostor za kreativnost i izražavanje. Rok za slanje priča je 25. maj 2024. godine, a radove treba poslati na mejl: nitogenum@gmail.com.

Uslovi konkursa su jasno definisani kako bi osigurali poštenu i transparentnu selekciju. Priče ne smeju biti prethodno objavljene ni u štampanom ni u elektronskom obliku. Svi autori koji pišu na srpskom, bosanskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku imaju pravo učešća na konkursu.

Svaki autor može poslati najviše dve priče, pri čemu svaka priča ne sme biti duža od 10.000 karaktera sa razmacima. Priče moraju zadovoljiti formu kratke priče, dok ostale forme, poput eseja, poezije, drama ili novinskih članaka, neće biti razmatrane.

Priče se šalju isključivo u elektronskoj formi u Word formatu, fontu Times New Roman veličine 12, sa naznakom za konkurs „Prozne rukoveti“ u jednom mejlu. Prvi dokument treba da bude naslovljen nazivom dela-priče i potpisan šifrom, dok drugi dokument treba da sadrži naziv šifre, ime i prezime autora, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku književnu biografiju.

Kotizacija se plaća samo za autore čije će priče biti uvrštene u zbornik. Iznos kotizacije iznosi 800 dinara. Uz zbornik, objavljeni autori dobijaju primerak časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Buktinja“, kao i mogućnost da budu štampani u istoimenom časopisu. Važno je napomenuti da priče koje uđu u zbornik ne smeju biti objavljene pre nego što sam zbornik ne izađe iz štampe.

Odluka žirija biće objavljena početkom septembra 2024. godine. Organizator konkursa, priređivač i izdavač zbornika ne odgovaraju za povredu autorskih prava od strane pojedinaca koji učestvuju na konkursu.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani mogu kontaktirati organizatore putem telefona +38160 0104670 ili putem mejla nitogenum@gmail.com. Ovo je prilika za sve književne entuzijaste da pokažu svoj talenat i da se pridruže u stvaranju inspirativnog književnog dela.

Prethodni članakZAVRŠENI RADOVI NA DRŽAVNOM PUTU KLADOVO-BRZA PALANKA
Naredni članakKLADOVO OBELEŽAVA 26. APRIL DAN OPŠTINE