KURSEVI NSZ PRUŽAJU NOVU ŠANSU

319

Nacionalna služba za zapošljavanje građanima na birou nudi besplatne kurseve preko digitalne platforme za učenje na daljinu. Građani mogu da pohađaju dve obuke „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“.

Za kratko vreme ovi kursevi doživeli su veliku popularnost, pa je tako prošle godine vise od 5.000 građana nadogradilo svoja znanja preko ove digitalne platforme. Samo u prva dva meseca 2023. godine obuke je završilo gotovo 800 ljudi. Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ jedan je od najpopularnijih programa i namenjen je nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao i koja se nalaze na evidenciji NSZ.

Digitalnu platformu za učenje na daljinu omogućila je Nemačka razvojna saradnja u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji sprovodi GIZ. Obuke su zasnovane na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom koji je prilagođen svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju onlajn verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenima romske nacionalnosti.

Korišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposleni obuku mogu da pohađaju preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera. Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih onlajn obuka, nezaposleni sugrađani mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.

Foto Pixabay

Prethodni članakRADOVI NA ELEKTRO MREŽI U RTKOVU
Naredni članakPOSKUPELA PUTARINA NA AUTO-PUTEVIMA