8.7 C
Kladovo
Naslovna Aktuelno LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA U OSNOVNIM ŠKOLAMA U KLADOVU I KORBOVU

LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA U OSNOVNIM ŠKOLAMA U KLADOVU I KORBOVU

554

Dve osnovne škole u opštini Kladovo dobile su dojave o postavljenim bombama.

Jutros pre početka nastave stigla je dojava o podmetnutoj bombi u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu, a potom i u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Korbovu. Odmah po dojavi deca su evakuisana, a policija je izašla na teren. Pripadnici MUP-a obavili su konradiverzione preglede kako bi utvrdili da li su dojave lažne. Nakon obavljenih pregleda, deca su se vratila redovnoj nastavi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije i danas, nakon dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u mnogim školama na teritoriji Republike Srbije, izašli na teren, gde sprovode mere i radnje iz svoje nadležnosti. I u prethodnim danima kada je bilo ovakvih dojava, a za koje je utvrđeno da su bile lažne, policija je sve vreme bila na terenu i brinula se o bezbednosti učenika i građana.

Od 8. maja je pojačano prisustvo policijskih službenika u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, kao i u zonama škola, a koji sa školskim policajcima preduzimaju mere bezbednosne zaštite. Pripadnici MUP-a svakodnevno brinu o bezbednosti svih građana i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima rade na rasvetljavanju svih događaja u vezi sa dojavama o postavljanju eksplozivnih naprava u školama i drugim objektima, navodi se u saopštenju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakSANACIJA KVARA NA ELEKTROMREŽI
Naredni članakPOBEDE KLADOVSKIH TIMOVA ZONE ISTOK