LOKALNI AKCIONI PLAN ZAPOŠLJAVANJA USVOJEN JEDNOGLASNO

196
Na 21.sednici Skupštine opštine Kladovo jednoglasno je usvojen je Lokalni akcioni plana zapošljavana za period od 2024 do 2026. godine. To znači da će i nadalje opština Kladovo iz budžeta izdvajati finansijska sredstva za realizaciju programa Stručna praksa, kao i za program zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih koji podrazumeva isplatu subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta.

S obzirom na pozitivna iskustva opština Kladovo nastaviće iz budžeta da finansira i Programe sprovođenja i organizovanja javnih radova. Lokalnim akcionim planom zapošljavanja finansiraće se tri mere aktivne politike zapošljavana za koje smo ove godine izdvojili dva miliona dinara više tako da je taj iznos uvećan na 10 miliona dinara. Deo sredstva namenjen je za program Stručna praksa za zapošljavanje mladih. U prethodnoj godini od ukupng broja zaposlenih polovina su bile žene – naveo je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Na 21.zasedanju lokalnog parlamenta bile su četiri tačke Dnevnog reda. U okviru razmatranja predloga Odluke o ukidanju funkcije nekategorisanog puta u Katastarskoj opštini Davidovac usledila je polemika posle opaske dr Saša Prvulovića da je malo urađeno u rešavanju problema koje izazivaju ujedi pasa lutalice iako je firmirano JP “ Zoohigijena i veterina“. Odbornik odborničke grupe Pokret za Kladovo dr Borislav Petrović istakao je da je i sam bio žrtva napada pasa na gradskim ulicama.
Formiranje JP “ Zoohigijena i veterina“ bio je prvi korak u rešavanju višedecenijskog problema  odgovorio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo i istakao da je za izgradnju kompleksa za humano zbrinjavanje pasa lutalica iz budžeta u ovoj godini izdvojeno dodatnih 12 miliona dinara.
Na primedbu sa skupštinske govornice da su u radnu grupu za rešavanje problema pasa lutalica izabrani  samo odbornici vladajuće koalicije, Bojan Božanović zamenik predsednika opštine Kladovo odgovorio je da je poziv upućen svim odborničkim grupama, ali da se iz Pokreta za Kladovo niko nije odazvao. Božanović je konstatovao da je problem prisutan, ali u mnogo manjem obimu nego ranije i dodao da je evidentno ima pomaka na bolje.
U raspravi su učestvovali i Mile Brozbić iz Pokreta za Kladovo dr Borislav Petrović, zatim  Dragan Maksimović šef odborničke grupe SNS i  Milena Prvulović iz redova naprednjaka. U nastavku sednice zeleno svetlo dobio je i predlog Odluke o produženju važenja Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na području opštine Kladovo u ovoj godini.
Podršku odbornika vladajuće većine SNS -SPS dobio je i Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2023. godinu. U radu sednice učestvovala su 24 odbornika od 28 koliko ih je u aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta.
https://youtu.be/L6jtEESQRWM?si=ipwNV4-c0sLavjOW
Prethodni članakOD NEDELJE 31.MARTA LETNJE RAČUNANJE VREMENA
Naredni članakU ČETVRTFINALU LOKOMTIVA-KLJUČ U SREDU 3. APRILA