MANJE LOKALNE TAKSE ZA KLADOVSKE UGOSTITELJE

52
Na 6. sednici Opštinskog doneta je Odluka o finasiranju infrastrukturnih radova koji prethode gradnji budućeg kompleksa gradskih bazena „Jezero“. Za tu namenu iz lokalnog budžeta za ovu godinu opredeljeno je 39,8 miliona dinara.

foto:opština Kladovo

Na martovskoj sednici jednoglasno je odlučeno da se za rešavanje problema vodosnabdevanja u Mesnoj zajednici Manastirica iz budžeta opštine Kladovo izdvoje dodatna sredstva u iznosu od 2,9 miliona dinara, dok će za infrastrukturne radove u okviru izgradnje kompleksa prihvatilišta za pse iz opštinskog budžeta biti izdvojeno oko 12 miliona dinara.

Za proširenje kapaciteta PU „Neven“, odnosno za stavljanje u funkciju dela objekta u naselju „Pemci“ čija se sanacije realizuje delom iz sredstava resornog ministarstva i budžeta opštine, opredeljen je iznosu od 12,4 miliona dinara.

Većnici su usvojili cenovnik kojim su definisane umanjene nadoknadu za javne površina koje tokom sezone koriste ugostitelji. Oni u prvoj zoni umesto dosadašnjih 60 dinara po metru kvadratnom izdvajaće 36, u drugoj zoni umesto 50 dinara naknada je smanjena na 30 dinara po metru kvadratnom.

Za treću zonu umesto dosadašnjih 40 dinara po metru kvadratnom izdvajaće se 26, dok će se za četvrtu zonu umesto 30 dinara plaćati 24 dinara po kvadratu. Kako se čulo to je dogovoreno na sastanku na kome je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo, razgovarao sa Kladovskim ugostiteljima

Prethodni članakPRESRETAČI I RADARI NA PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE
Naredni članakU MARTU KLADOVO BOGATIJE ZA DEVET BEBA