MEMORIJALNI KONCERT „PEVAMO ZA MILICU“ U KLADOVSKJ CRKVI

782

U hramu Sveti Đorđe u Kladovu biće održan memorijalni koncert „Pevamo za Milicu“. Koncert se organizuje u subotau, 19. avgusta od 19 časova.

Prošlo je 10 godina nakon iznenadne smrti Milice Popović iz Kladova. U znak sećanja na našu talentovanu mladu sugrađanku, biće priređen još jedan u nizu memorijalnih koncerta u čijem programu učestvuju njeni prijatelji sa muzičkih akademija iz Niša i Beograda.

Na koncertu nastupaju Danilo Tomić, apsolvent dirigovanja na muzičkoj akademiji, Dina Sajeh, vokalna solistkinja, Bojana Radivojević, diplomiran teoretičar muzike i dirigovanja, Jelena Krneta, vokalna solistikinja, dr sci. viši naučni saradnik instituta za nuklearne nauke Vinča, Goran Krneta, solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, Nemanja Erić, diplomirani instrumentalista na katedri za gitaru Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu.

Na repertoaru ovih umetnika je duhovna muzika od Palestrina kao velikog predstavnika renesanse, preko velikih imena poput Johana Sebastijana Baha, Pjotra Iljiča Čajakovskog i Sezara Franka i drugih stvaralaca duhovne muzike.

Prvi solistički koncert soprana Milice Popović iz Kladova, učenice srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu priređen je 22. avgusta 2013. godine. Sjajan nastup, odlično osmišljen program i velika podrška publike, najavljivala je uspešnu karijeru talentovane devojke iz Kladova. Nažalost, samo 10 dana kasnije, Milica Popović je iznenada preminula u snu.

Prethodni članakNBS: INFLACIJA DO KRAJA GODINE OKO OSAM ODSTO
Naredni članakPOTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANJU UGRADNJE SOLARNIH PANELA /VIDEO/