MINISTARKA MAJA GOJKOVIĆ U POSETI USTANOVAMA KULTURE /VIDEO/

256

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković posetila je Biblioteku „Centar za kulturu“ Kladovo i sa rukovodstvom razgovarala o radu te ustanove i planovima u narednom periodu.

Gojković je nakon obilaska istakla da objekat u kome se nalazi Centar za kulturu izgleda odlično, ali naravno da je potrebno da Ministarstvo kulture zajedno sa lokalnom samoupravom uloži mnogo više kako bi se vratio stari sjaj, a ustanova prilagodila 21. veku.

Centar za kulturu Kladovo je ustanova višenamenskog tipa predviđena za potrebe rada biblioteke, pokretne biblioteke- bibliobusa, galerije, bioskopske i ujedno pozorišno- koncertne dvorane. Ministarstvo kulture je u okviru konkursa „Gradovi u fokusu“ 2020. godine ovoj ustanovi opredelilo četiri miliona dinara za energetsku sanaciju i izvođenje elektroenergetskih radova.

U holu Centra za kulturu svoju postavku imalo je i Udruženje „Misija kreativa“. Ovom prilikom ministarki su predstavljene rukotvorine čLanica kladovskog udruženja. Gojković je obišla i Arheološki muzej „Đerdap“, ogranak Narodnog muzeja u Beogradu koji predstavlja jednu od najbogatijih arheoloških zbirki koje Srbija poseduje.

Prethodni članakCENE GORIVA NEPROMENJENE
Naredni članakZBOG PRVOMAJSKOG PRAZNIKA POVEĆAN INTENZITET SAOBRAĆAJA