MUP: TOKOM SEDMODNEVNE AKCIJE KONTROLISANO 90.000 VOZAČA

259

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja kontrolisano je više od 90 hiljada vozača.

Tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, u Srbiji je policija  iz saobraćaja isključila 2.108 vozača pod dejstvom alkohola i 99 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija kontrolisala je ukupno 91.674 vozača, a pored navedenih prekršaja, otkrivena su još 15.803 druga prekršaja. U službenim prostorijama zadržano je 375 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 64 vozača zatečena su u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2 promila, što predstavlja nasilničku vožnju.U međunarodnoj akciji je učestvovalo 30 evropskih zemalja članica mreže saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP .

Policija, imajući u vidu novogodišnje i božićne praznike, kao i slave, kada se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Foto MUP

Prethodni članakZAHTEVI ZA ZAKUP 9,33 HEKTARA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA
Naredni članakFMP i Meridian za Mateju: “Panteri” igrali za komšiju, domaća kompanija donirala novčana sredstva za svako pogođeno slobodno bacanje