NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA NA ČETIRI IZBORNE LISTE PETORO KLADOVLJANA KANDIDATI ZA NARODNE POSLANIKE

518

Republička izborna komisija proglasila je 21. listu, stranaka i koalicija, za parlamentarne izbore 21. juna.Stranke će mesto na glasačkom listiću dobiti prema redosledu po kojem su njihove izborne liste potvrđene.Prva je izborna lista  “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Na četiri izborne liste nalaze se imena petoro kandidata zanarodne poslanike iz opštine Kladovo. Na izbornoj  listi  “Aleksandar Vučić -Za našu decu” je Milan Ćeha, na listi “Ivica Dačić SPS, Jedinstvena Srbija  Dragan Marković  Palma ” kandidat za narodnog poslanika je Radovan Arežina. Na koalicionoj  izbornoj listi “Ujedinjena Demokratska Srbija” kandidati za narodne poslanike su Mihajlo Vasiljević i Vukašin Mihajlović, dok je na listi “Levijatan -Živim za Srbiju”  kandidatkinja dr Gabrijela Draganović. Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održaće se 21. juna, kada će biračima biti omogućeno da glasaju  na 8.386 biračkih mesta. Biračko pravo u Srbiji tada će moći da iskoristi 6.583.665 građana.

S obzirom da mandat odbornika traje četiri godine od dana konstituisanja skupštine na izborima 21. juna u opštini Kladovo građani neće birati novi saziv lokalnog parlamenta jer su to obavili na vanrednim izborima održanim 16. decembra 2018. godine.