NA REŠAVANJU PROBLEMA PASA LUTALICA RADIĆE RADNA GRUPA OPŠTINE KLADOVO

819

Dugogodišnji problem napuštenih pasa u opštini Kladovo uskoro bi mogao da bude rešen. Na tom problemu radiće Radna grupa, a čine je članovi Opštinskog veća, kojom predsedava zamenik predsednika opštine Bojan Božanović. Ova radna grupa je formirana na predlog predsednika opštine Saše Nikolića, na poslednjoj sednici Opštinskog veća.

U opštini Kladovo već je održan prvi sastanak Radne grupe koja je započela rad na izradi programa kojim bi se smanjio broj pasa lutalica na kladovskim ulicama. Radna grupa je osnovana zbog alarmantno visokog broja napuštenih pasa i odštetnih zahteva građana nastalih ujedom ovih lutalica.

„Radimo na konkretnim predlozima za rešavanje problema. Ovom prilikom molimo sve građane Kladova da budu tolerantni povodom budućeg predloga lokacije za prihvatilište, jer formiranje prihvatilišta je prvi i glavni korak ka formiranju ZOO higijene. Na osnovu sagledavanja stanja na terenu uočeno je da se veliki broj pasa dovozi na teritoriju grada i ovom prilikom apelujemo na sve građane, da ako primete sumnjiva vozila prijave Pilicijskoj stanici Kladovo ili odeljenju za inspekcijski nadzor opštine na broj 019-801-450, lokal 112. U narednim danima očekuju se sastanci sa predstavnicima udruženja građana koji brinu o napuštenim životinjama, jer jedino zajedničkim delovanjem možemo prevazići ovaj problem”, rekao je zamenik predsednika opštine Bojan Božanović.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI ZA 12. MAJ
Naredni članakDRUGA RATA POREZA NA IMOVINU PLAĆA SE 15. MAJA