NA „UČITELJIJADI “ U KLADOVU 400 PROSVETNIH RADNIKA /VIDEO/

579

Udruženje kladovskih učitelja bilo je domaćin VIII „Učiteljijade“ Saveza učitelja Republike Srbije. Na ovoj edukativno-sportskoj manifestaciji učestvovalo je blizu 400 učitelja iz cele Srbije.

Opština Kladovo bila je prvi put domaćin učiteljima iz obrazovnih ustanova naše zemlje, te su se organizatori potrudili da budu dobri domaćini kolegama i predstave im znamenitosti našeg grada. Osim druženja, „Učiteljijada“ podrazumeva sportska nadmetanja i razmenu iskustava prosvetara.

Učitelji su se nadmetali u različitim mešovitim timskim i kolektivnim igrama, kao što su: pikado, šah, odbojka, basket, mali fudbal i druge discipline. Najuspešniji učesnici nagrađeni su zahvalnicama, diplomama i peharima. Opšti utisak je da je Kladovo billo dobar domaćin ove manifestacije koja će se, sasvim sigurno, održavati svake godine, budući da je odlično prihvaćena od svih učesnika.

Učiteljsko društvo Leskovac 2014. godine pokrenulo je inicijativu za odražavanje „Učiteljijade“ sa željom da se pojača fizička spremnost učitelja i razviju njihove kompetencije, čime se unapređuje kvalitet nastave. Ovogodišnja manifestacija je održana pod pokroviteljstvom opštine Kladovo i uz podršku brojnih prijatelja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakNEDELJA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI