NEVREME SINOĆ ZAHVATILO KLADOVO

2209

Jako nevreme i snažna oluja koja je sinoć zahvatila veći deo Srbije nije zaobišla ni Kladovo i okolinu. Oluja koja je protutnjala kroz Kladovo nije napravila veću materijalnu štetu na objektima i parkiranim automobilima. Ipak, u svim delovima grada jak vetar je lomio grane drveća, čupao stabla, a delovi grada i pojedina sela ostala su bez struje.

Snažan vetar i jaka kiša u centralnoj ulici oštetili su štandove sa postavljenom robom gde se održava „Etno festival“, a muzički program je prekinut. U nekim delovima grada vetar je rušio stolove, stolice i žardinjere u baštama restorana. Srećom, za razliku od drugih gradova, veće materijalne štete i povređenih nije bilo.

I meštani Korbova su svedoci snažnog olujnog vetra koji je oborio lipu staru, kako stanovnici ovog sela kažu, preko 300 godina.

Radnici Javnog preduzeća „Komunalac“ su na terenu i uklanjaju prvenstveno oborena stabla i krupno granje sa ulica, trotoara i prolaza. U toku je i seča polomljenih grana na drveću, kako bi se sprečili problemi ukoliko ponovo dođe do sličnog nevremena.

Meteorolozi upozoravaju da i narednih dana može da dođe do stvaranja takozvanih superćelijskih oluja sličnim ovoj koja je sinoć protutnjala kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Srbiju.

Prethodni članakPOSKUPEO BENZIN, CENA DIZELA OSTAJE ISTA
Naredni članakUHAPŠENI MALOLETNICI ZBOG LAŽNIH DOJAVA O POSTAVLJENIM BOMBAMA