NIČE NOVI DRVORED U INDUSTRIJSKOJ ZONI KLADOVA /VIDEO/

313

Industzrijska zona u Kladovu obogaćena je novim stablima vrbe, poljskog i planinskog javora i lipe. Opština je zahvaljujući podršci Ministarstva zaštite životne sredine obezbedila potrebne sadnice za ovu akciju.

Ove godine lokalna samouprava je aplicirala kod Ministarstva zaštite životne sredine sa projektom „Pošumljavanje i postavljanje vetrozaštitnog pojasa uz pešačku stazu prema industrijskoj zoni Kladovo“. Resorno ministarstvo je opredelilo sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara, a učešće opštine je 350 hiljada dinara. Akciju ozelenjavanja, na delu puta od Kladova ka Kladušnici, sprovelo je Javno preduzeće „Komunalac“ koje je zaduženo za uređenje grada.

„Opština Kladovo izuzetno vodi računa o zaštiti životne sredine i svake godine izdvaja značajna sredstva za očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama, te ovo nije jedini projekat koji se odnosi na očuvanje kvaliteta vazduha. Pošumljavanje je, samo jedan od načina i mera da popravimo kvalitet života, kazao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

On je dodao da će se sa dobrom praksom ozelenjavanja nastaviti i ubuduće sa željom da se ostavi zalog za budućnost, da se ostavi pravi zeleni trag, sa ciljem da lokalna samouprava i na ovaj način  aktivno učestvuje u životima sugrađana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakREKONSTRUKCIJA KROVA ZGRADE VRTIĆA /VIDEO/
Naredni članakDEO NOVOG NASELJA BEZ GREJANJA