OBJAVLJENA PRELIMINARNA LISTA UČENIČKIH STIPENDIJA I KREDITA

303

Ministarstvo prosvete objavilo je preliminarnu listu dobitnika učeničkih stipendija i kredite za školsku 2023/2024. godinu.

Da li su među dobitnicima đaci mogu videti na sajtu Banke Poštanska štedionica, preko koje će se ubuduće isplaćivati krediti i stipendije. Ukoliko učenik smatra da je neki od elemenata za bodovanje netačno prikazan, može se podneti dokumentovan prigovor na obrascu (nalazi se na sajtu Ministarstva) preko škole koju učenik pohađa do 24. novembra.

Učenici kojima je odobrena učenička stipendija ili kredit, dužni su da odmah otvore učenički tekući račun u najbližoj ekspozituri Banke Poštanska štedionica, navode iz Ministarstva prosvete. Besplatan tekući račun za uplatu učeničkih kredita, odnosno stipendija, može se otvoriti u bilo kojoj ekspozituri Banke Poštanska štedionica. Učenici koji su punoletni i poseduju ličnu kartu, račun mogu otvoriti samostalno, uz đačku knjižicu ili potvrdu da su učenici određene srednje škole.

Maloletni đaci (bez obzira da li poseduju ličnu karti ili ne) račun otvaraju obavezno uz prisustvo roditelja, uz dostavljanje izvoda iz matične knjige rođenih i đačke knjižice ili potvrde iz škole. Ako maloletno lice poseduje ličnu kartu i došlo je sa roditeljem čije se ime nalazi u ličnoj karti, nije potrebno donositi izvod iz matične knjige rođenih. Ukoliko je roditelj koji je pratilac učenika čije ime nije u ličnoj karti maloletnog deteta, izvod iz matične knjige rođenih je neophodan.

Isplata učeničkih stipendija i kredita se očekuje krajem godine. Mesečna rata kredita i stipendije iznosi 8.100 dinara.

Foto Pixabay.com

Prethodni članakKLADOVSKA POLICIJA UHAPSILA TRIDESETOGODIŠNJAKA ZBOG NASILJA I DROGE
Naredni članakAKCIJA DAVANJA KRVI 23. NOVEMBRA U HALI „JEZERO“