14.4 C
Kladovo
Naslovna Aktuelno OBJAVLJENI PRELIMINARNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA

OBJAVLJENI PRELIMINARNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA

208

Mnistarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je da su preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni danas u 11 časova na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs), što je skoro dan ranije nego što je to predviđeno kalendarom upisa.

„Ranija objava rezultata završnog ispita ostvarena je zahvaljujući unapređenju informacionog sistema i procesa za realizaciju završnog ispita na kome su radili Ministarstvo prosvete, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Fakultet organizacionih nauka. Rezultati objavljeni dan ranije pružaju dodatno vreme deci da zajedno sa svojim roditeljima sagledaju rezultate testova i pripreme eventualne prigovore“, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Unapređenje, koje je implementirano od ove godine, odnosilo se na uspostavljanje 33 centra za skeniranje testova, što je omogućilo veću efikasnost i objektivnost ovog dela procesa.Takođe, unapređivanjem celokupne efikasnosti procesa, u odnosu na prethodne godine kada se raspodela po školama odigrala 13. jula, ove godine će to biti čak deset dana ranije, 3. jula.

Mali maturanti koji nisu zadovoljni brojem osvojenih bodova 25. juna uložiti prigovor u elektronskoj formi od 8 do 15 sati, a 26. juna i lično u matičnim osnovnim školama gde su polagali maturu. Konačni rezultati će biti objaljeni 28. juna do 8 sati.

Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nastaviće da unapređuju proces završnog ispita kako bi se deci pružila maksimalna podrška tokom ovako važnog procesa za njihovu budućnost. Takođe, nastavkom rada na efikasnijem procesu, čitavim porodicama olakšava se i skraćuje neretko stresan proces upisa i obezbeđuje im se više vremena za organizovanje sopstvenog vremene tokom dana raspusta, rasterećenih od obaveza u vezi sa upisom u srednju školu.

Prethodni članakNOVE CENE GORIVA
Naredni članakNAJVAŽNIJE ODLUKE OPŠTINSKOG VEĆA /VIDEO/