OD 1. SEPTEMBRA POLICIJA ĆE OBEZBEĐIVATI SVE ŠKOLE U SRBIJI

418

Predstavnici Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova održali su sastanak povodom početka školske godine, na kojem je istaknuto da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra.

U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, a osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Projekat će se realizovati u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanja saosećanja i informisanja o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanja znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Predstavnici Ministarstva prosvete zahvalili su MUP-u na saradnji i podršci u obezbeđivanju bezbednosti učenika i zaposlenih u školama, dodaje se u saopštenju.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakDEJAN PETROVIĆ I BIG BAND 27. AVGUSTA U KLADOVU