OD UTORKA PRIJAVE ZA JOŠ 100.000 TURISTIČKIH VAUČERA

469

Vlada Srbije odobrila je novih 500 miliona dinara za podelu još 100.000 turističkih vaučera, a od utorka, 20. juna, građani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijavljuju za njih na šalterima pošte. Brojni ugostitelji u Kladovu pružaju mogućnost korišćenja vaučera u njihovim obejktima.

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana i to penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara. Korisnici vaučera mogu biti i stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju. Oni koji su već ostvarili pravo na vaučere u ovoj godini ne mogu da podnose prijave za nove.

Vaučeri za odmor se mogu koristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.Na listi onih koji primaju vaučere nalazi se oko 4.300 ugostitelja. Krajnji rok korišćenja vaučera, kako je objavljeno na sajtu vaucerisrbija.com, jeste 20. novembar 2023.

U prethodnoj podeli, u maju, za samo jedan dan podeljeno je svih 100.000 vaučera za odmor po 5.000 dinara, dok je dan više trebalo u januarskom krugu, odnosno u prvoj ovogodišnjoj „turi“ . Najčešće su se za vaučere prijavljivali penzioneri i najviše su korišćeni za odmor u banjama i planinama.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPAKETOMAT U KLADOVU
Naredni članakPU BOR: NAKON KRAĐE NASRNUO NA POLICAJCA