ODLIČNI NASTUPI UČENIKA KLADOVSKE MUZIČKE ŽKOLE

901

Odličan nastup zabeležili su kladovski đaci na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike. Učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova osvojili su sedam prvih nagrada na 30. Republičkom takmičenju solfeđa i teorije muzike.

Proteklog vikenda u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Beogradu održano je 30. Republičko takmičenje iz solfeđa i teorije muzike u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije na kome je sjajan rezultat postiglo osmoro učenika kladovske Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“.

Aleksandra Kalinović, učenica trećeg razreda, sa osvojenih 97,66 bodova iz solfeđa, osvojila je prvo mesto. Učenik šestog razreda Stefan Birić sa gotovo maksimalnih 99 poena, takođe iz solfeđa, zauzeo je prvo mesto. Oboje su u klasi nastavnice Danijele Pražić.

Prvim nagradama iz teorije muzike sa po 100 poena okitile su se učenice trećeg razreda Milica Čelenković u klasi Teodore Balanović i Lena Janković u klasi Danijele Pražić. Aleksej Dumitrašković učenik četvrtog razreda prvoplasiran je sa osvojenih 98 poena, Stefan Čučulanović učenik četvrtog razreda, sa 93 boda, okitio se prvom nagradom, prvoplasirana je i Neda Čeliković učenica četvrtog razreda sa 94 poena. Aleksej, Stefan i Neda su u klasi Danijele Pražić. Učenica četvrtog razreda Marija Pavlović, u klasi nastavnice Teodore Balanović, je sa osvojena 82 boda iz teorje muzike, pokazala odlično znanje i zauzela drugo mesto.

Čestitamo učenicima i njihovim nastavnicima.

Prethodni članakODRŽANA 11. IZBORNA KONFERENCIJA OO SPS-A U KLADOVU
Naredni članakUZBUĐENJIMA NEMA KRAJA: Mundijal je tek počeo – Meridian ponovo podiže temperaturu i donosi fantastičan SPECIJAL IGARA!