ODRŽAN GODIŠNJI KONCERT OMŠ „KONSTANTIN BABIĆ“

236
U sali Doma kulture održan je završni koncert učenika Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ na kome su  posetioci imali priliku da gotovo 90 minuta uživaju u kvalitetnom muzičkom programu. Deca su i ovog puta uspešno izvodila zahtevna muzička dela na klaviru, gitari, violini, trubi i harmonici. Nijhovi nastupi nisu ostale nezapaženi jer su sa brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu u naš grad doneli 76 nagrada, 47 prvih, 18 drugih, devet trećih i dve pohvale.

 

Brojna priznanja su potvrda da muzički talenti iz Kladova znaju samo za uspehe ali su i dokaz da je  kvalitetan rad jedan od osnova za nadogradnju muzičkog umeća. Epitet učenice generacija ponela je Milica Šterling učenica šestog razreda sa odseka klavir.
Muzička škola u Kladovu obeležava 55 godine rada i ponosi se nagradama instrumentalista, kamernih sastava, horom  i etno grupom  „Grivna“. To je razlog da je kolektiv za smopregoran rad Zahvalnice dodelio Jeleni Milosavljević i Zlatku Maličkom, dok su epitet najuspešnijeg nastavnika poneli Danijela Birić, Danijela Pražić i Vanja Zlatković.

Gledaoci su uživali u muzičkom nastupu i aplauzom su nagradili talentovanu decu. Godišnji kocert OMŠ „Konstantin Babić“ obeležio je i nastup hora izdvojenog odeljenja iz Brze Palanke.

Za sve one koji žele da pohađaju pomenutu muzičku školu važno je ponoviti da je  u toku upis nove generacije učenka na pet odseka klavir, harmonika, violina, gitara i truba.

Prethodni članakLETO STIŽE U ČETVRTAK 20. JUNA
Naredni članakOPERATIVNI PLAN ODBRANE OD POPLAVA VODOTOKOVA DRUGOG REDA