ODRŽAN SASTANAK U LOKALNOJ SAMOUPRAVI SA TAKSISTIMA

176

U sali Skupštine opštine Kladovo održan je sastanak sa taksistima kome prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, Branislav Majkanović, opštinski saobraćajni inspektor i Anđela Florić, saobraćajni inženjer.

Opština Kladovo se obavezala da će finansirati izradu elaborata staze dužine jedan kilometar, na osnovu koje će licencirana firma obaviti baždarenje taksimetara. Time će se smanjiti troškovi taksista, jer neće morati da idu za Beograd ili Paraćin.

„Do kraja godine obavićemo redovnu kontrolu dokumentacije i potrebne opreme, u svim taksi vozilima“, rekao je Branislav Majkanović.

Na sastanku je bilo reči i o suzbijanju rada nelegalnih taksi prevoznika. Očekuje da uskoro stigne dodatnih 15 taksi tabli i da će ih ukupno biti 35.

„Drago mi je da su mnogi obnovili svoj vozni park. Uskoro će biti raspisan tender za javno-privatno partnerstvo čime će se izabrati prevoznik za javni linijski prevoz putnika na teritoriji opštine Kladovo. Time će se smanjiti broj nelegalnih taksista, a sigurno će doprineti razvoju naše opštine, jer ćemo imati uređen javni prevoz za sve pravce, vozila i vozače po standardima. Naš cilj je da uredimo javni prevoz i zato apelujem da sugrađani ne ulaze u neobeležena i nelegalna vozila koja obavljaju taksi prevoz“, istakao je Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo.

 

Prethodni članakOBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA
Naredni članakKLADOVSKA POLICIJA UHAPSILA TRIDESETOGODIŠNJAKA ZBOG NASILJA I DROGE