ODRŽANA 19.SEDNICA SO KLADOVO, NOVE CENE GREJANJA

301
Na 19. sednici SO Kladovo odbornici su usvjojili  Izveštaje o radu u 2022. godini  javnih preduzeća „Jedinstvo“ i  „Komunalac“, zatim TOO Kladovo, Biblioteke „Centar za kulturu“ i Predškolske ustanove „Neven“. Podršku članova aktuelnog saziva  lokalne Skupštine dobili su Planovi  i Programi rada u 2024. godini  preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kladovo.
Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici lokalnog parlamena usvojena je i Odluka o korekciji cena  komunalnih usluga JP „Jedinstvo“. Nakon poskupljenja od 1.januara stanari u zgradama bez mernih uređaja umesto 86,45 plaćaće 116,7 dinara po metru kvadratnom grejne povrišene. Nova cena grejanja u stanovima sa mernim uređajima umesto dosadašnjih 6,06 za stambeni i poslovni prostor, sada iznosi 8,18 dinara po kilovat satu. dok je fiksni deo sa 369,82 dinara povećan na 380,83 dinara.
Poskupela je i voda za piće ali ne u trženom iznosu, jer će nakon skupštinske odluke opština Kladovo sa 10 miliona dinara „Jedinstvu“ subvencionisati troškove prizvodnje i distribucije pitke vode.
Dosadašnja cena vode za piće sa 51 dinar po kubiku za domaćinstva uvećana je na 57 dinara po kubiku, dok  nadoknada za fiksni deo za stambeni i poslovni prostor iznosi 300 dinara mesečno. Korigovana je i cena  kanaizacije za poslovni prostor sa 62,66 na 78,33 dinara po kubku odvođenja vode. Odbornici SO Kladovo podržali su  i Program koji sadrži odredbe za korišćenja budžetske pomoći JP „Zoohigijena i veterina“ za sledeću godinu u iznosu od 15 miliona dinara.
U 2023. godini održano je 10 sednica SO Kladovo koje je obeležila radna i kostruktivna atnosfera. U zakonom predviđenom roku ranije su odbornici  Skupštine opštine Kladovo odlučili da u 2024. godinu budžetski prihodi budu 988 miliona dinara.
Budžet za sledeću godinu je socijalno i razvojno orjentisan izrađen je na osnovu projekcije ostvarenja prihoda, kreiran je realno, prihodi su izbalansirani i uravnoteženi sa rashodima i  usmeren je na poboljšanje kvaliteta života svih građana.
https://youtu.be/Fb_UIxEzvEU?si=59VsfZt_fmgws3io
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva
Prethodni članakNERADNI DANI ZA NOVU GODINU 1. I 2. JANUAR
Naredni članakNOVOGODIŠNJI BAZAR “ KLADOVO OPŠTINA OTVORENOG SRCA“