ODRŽANA 20.SEDNICA SO KLADOVO

263
Na 20. sednici Skupštine usvojena je Odluka o pristupanju izmenama Statuta opštine Kladovo. Odlukom je imenovana  tročlana komisija koja će da uskladi nadležnosti Skupštine opštine Kladovo, Opštinskog veća i predsednika opštine Kladovo, kao i da sprovede druge izmene ukoliko je to potrebno.

Kako se čulo to je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i pozitivno pravnim propisima kojima se regulišu nadležnosti organa opštine.
Podršku odbornika dobio je i predlog o dopuni Odluke o određivanju lokacije za odlaganje građevinskog šuta i otpada od rušenja objekata.
Dopunom je određena nova lokacija na katastarskoj parceli broj 615/1 u katastarskoj opštini Velika Vrbica. Zemljište je u javnoj svojini opštine Kladovo.
„Donošenjem Uredbe o načinu i postupku upravljanja otpadom od građenja i rušenja propisan je način upravljanja ovom vrstom otpada.Zato je potreba da se odrede lokacije i postupci upravljanja ovom vrstom otpada i u samoj jedinici lokalne samouprave od njegovog nastanka pa do zbrinjavanja, odnosno konačnog odlaganja“– naglasio je između ostalog Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.
Prethodni članakDIZEL PONOVO POSKUPEO
Naredni članakSRBIJA OBELŽAVA DAN DRŽAVNOSTI-SRETENJE