ODRŽANA 47.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U KLADOVU

129
Na 47. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojen predlog Odluke o pristupanju izmenama Statuta opštine Kladovo, kao i predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Opštinskom pravobranilaštvu.
Foto: Opština Kladovo
Zeleno svetlo na sednici dobio je i predlog Pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta opštine Kladovo, u iznosu od 6,33 miliona dinara za sufinansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana, kao i predlog Rešenja o imenovanju komisije za sprovođenje tog postupka.
Većnici su usvojili i Pravilnik o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju crkve i verske zajednice u opštini Kladovo. Za tu namenu iz lokalnog Budžeta opredeljeno je 3,5 miliona dinara. Članovi veća usvojili su i Rešenje o imenovanju komisije za sprovođenje javnog kokursa.
Na prvoj ovogodišnjoj sednici većnici su analizirali ponudu i usvojili Odluku o dodeli isključivog prava Javnom  preduzeću „Komunalac“ za obavljanje poslova  održavanja i čišćenja ulica i trotorara, za  iznošenja smeća, kao i za radove na uređenju i održavanju javnih zelenih i parkovskih površina. Reč je o uslugama na koje se ne primenjuju odredbe Zakona o javnim nabakama.
Na januarskoj sednici prihvaćeno je i objedinjeno Rešenje o odobrenim sredstvima za finansiranje ili sufinansiranje programa u oblasti sporta za ovu godinu.
Prethodni članakPLANSKA ISKLJUČENJA STRUJE U BRZOJ PALANCI
Naredni članakU ČETVRTAK PRVA OVOGODIŠNJA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI