ODRŽANA 7. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO

456

Održana je novembarska sednica lokalnog parlamenta kojom je predsedavao Radovan Arežina presdsednik Skupštine opštine Kladovo. Sednici su prisustvovali predsednik opštine Saša Nikolić, zamenik predsednika Bojan Božanović, članovi Opštinskog veća, direktori javnih preduzeća.

Odbornici lokalne skupštine usvojili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pristupanju izradii Plana razvoja opštine Kladovo za period od 2022. do 2029. godine. Izjasnili su se o Izveštaju o poslovanju JP „Komunalac“ za 2021. godiu, a usvojena je i izmena Programa poslovanja ovog preduzeća sa planom investicija. Pred odbornicima se našla izmena Programa poslovanja sa planom rada i aktivnosti za ovu godinu JP „Jedinstvo“.

Usvojen je predlog Odluke o pribavljanju građevinskog zemljišta u javnu svojinu opštine Kladovo, te će Republika Srbija preneti prava bez naknade na opštinu Kladovo. Reč je o zemljištu na kome će se graditi kompleks bazena.

Na današnjoj sednici odbornici su razmatrali i druge tačke dnevnog reda koje su neophodne za funkcionisanje lokalne samopurave, kao što su predlozi Odluka o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Kladovo putem javnih nadmetanja u Vajugi, Kostolu i Kladovu. Usvojene su odluke o prestanku funkcije nekategorisanih puteva u Grabovici, Velikoj Kamenici, Korbovu, Rtkovu i Velikoj Vrbici.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakNOVEMBAR MESEC SLAVA
Naredni članakSKANDAL U „JEZERU“