OTVORENA IZLOŽBA „PAUL CELAN: MEĐU REČIMA“

304

Kladovska Biblioteka „Centar za kulturu“ u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, Ambasadom Rumunije i Gete institutom, priredila je zložbu „Među rečima“. Izložba je organizovana povodom 102. godišnjice rođenja književnika Paula Celana.

Izložba objedinjuje dokumentaciju iz arhiva Nacionalnog muzeja rumunske književnosti, zaostavština Alfreda Margul-Šperbera i arhiva Petrea Solomona. Njenu relevantnost je potvrdilo vreme, određena dokumenta su već izlagana u okviru naučnog skupa o Celanu, u Bukureštu, 1981.godine.

Paul Celan je pesnik koji povezuje više evropskih kultura i jezika, između ostalih i njegov maternji jezik, nemački, na kome je pisao izuzetnu poeziju. Posetioci mogu putem bogatu dokumenatrnu građu da prate životnu priču o kratkom životu pesnika, prevodioca i esejiste Paula Celana kroz važne trenutke njegovog života, sagledanih u istorijskom kontekstu.

Izložba „Među rečima“ otvorena je do 28. februara u holu Biblioteke u Kladovu. Radno vreme je svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

 

Prethodni članakURUČENE NAGRADE NAJAKTIVNIJIM ČITAOCIMA
Naredni članakČETIRI SAJAMSKE MANIFESTACIJE U FEBRUARU