PLAN RAZVOJA OPŠTINE KLADOVO ZA SEDMOGODIŠNJI PERIOD

378

U okviru procesa izrade Plana razvoja opštine Kladovo za period od 2023 do 2030. godine urađen je Nacrt prioritetnih ciljeva i mera.

Plan razvoja opštine Kladovo predstavlja dokument razvojnog planiranja najvišeg reda za čiju pripremu, usvajanje, sprovođenje i praćenje je nadležna jedinica lokalne samouprave.

Cilj izrade Plana je definisanje vizije razvoja opštine, određivanje potencijalnih prednosti i razvojnih pravaca i odgovarajućih mera, kroz kontinuitet planskog delovanja, usmerenog na ujednačavanje razvoja i angažovanje lokalnih resursa uz široku građansku participaciju i usklađivanje svih relevantnih činilaca kako bi se unapredio kvalitet života svih građana.

Poštujući načelo javnosti i partnerstva, u procesu izrade Plana razvoja neophodno je uključiti širok krug predstavnika lokalne zajednice, pre svega predstavnike privrede, javnih institucija i civilnog sektora, kako bi zajedno sagledali trenutnu situaciju, ali i definisali prioritete razvoja opštine.

Radi sprovođenja izrade Plana imenovan je Koordinacioni tim, sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, ali će tokom procesa značajnu ulogu imati i tematske radne grupe i ostali učesnici iz lokalne sredine.

Izrada Plana razvoja se finansira iz sredstava Nemačko – srpske razvojne saradnje u okviru projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji sprovodi GIZ uz podršku Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Balkanski centar za regulatornu reformu, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Dokument je objavljen na sajtu opštine u odeljku za Plan razvoja opštine Kladovo. Svi zainteresovani građani svoje komentare i sugestije mogu da proslede na mejl plan.razvoja@kladovo.org.rs do ponedeljka 20. februara.

Prethodni članakGERONTODOMAĆICE NA USLUZI STARIJIMA U KLADOVSKOJ OPŠTINI
Naredni članakU PROGRAMU „MOJA PRVA PLATA“ U KLADOVU ANGAŽOVANO 15 MLADIH