POČELA NOVA ŠKOLSKA GOVINA

447

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Kladovu počela je nova školska godina, te su za đake organizovani svečani prijemi. Prvog dana neće biti predavanja, već je nastava posvećena bezbednosti i razgovorima o negovanju vrednosti.

Po najavama Ministarstva prosvete, bezbednost učenika biće stavljena u prvi plan pošto je 13-godišnji učenik beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ 3. maja ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja.

Ministarstvo prosvete je uputilo Smernice za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada sa učenicima koje su sačinjene zbog majske tragedije. Prvog dana školske godine, prema tim smernicama, neće biti predavanja, već će taj dan biti posvećen razgovorima sa đacima, a tokom prvih nedelja najavljeni su i brojni razgovori, radionice i savetovališta na temu solidarnosti, međusobnog poštovanja i vrednosti.

Uveden je novi izborni predmet „Vrline i vrednosti kao životni kompas“ koji bi trebalo da se na aktivan način bavi životnim vrednostima i ljudskim vrlinama i koji će nastavniku davati slobodu da sam određuje teme razgovora.

Najavljeno je veće prisustvo kako školskih policajaca, tako i policajaca koji će patrolirati oko škola, i da će svaka škola imati pedagoga ili psihologa.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakMOLITVA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE U CRKVI SVETOG ĐORĐA