POČELO UREĐENJE DVORIŠTA CRKVE U TEKIJI /VIDEO/

694

Počeli su radovi na izgradnji nove ograde i rekonstrukciji dvorišta tekijske crkve. Simbolično na dan kada su pre devet godina Tekuju zadesile velike poplave, počelo je partnerno uređenje porte Hrama Svetog Nikole.

Radovi obuhvataju izgradnju ograde, pomoćnih prostorija, popločavanje staza i njihovo osvetljenje, hortikulturno uređenje prostora. Vrednost radova je oko pet miliona dinara, a završetak radova očekuje se za godinu dana. Radovi na uređenju dvorišta crkve sprovode se zahvaljujući porodici Živojina Bolbotinovića, vlasnika kompanije „Tekijanka“.

Ovo je nastavak ulaganja u Tekiju, naselje odakle potiče, a deo porodice Bolbotinović i sada živi. Poznato je da vlasnici porodične kompanije „Tekijanka“ godinama unazad ulažu u svaku opštinu i grad gde se nalaze njihove trgovinske radnje, a sa takvim društveno odgovornim poslovanjem neće prestati.

U čast početka radova na izgradnji ograde oko crkvenog dvorišta i pratećih objekata, sveštenstvo Kladovske crkve služilo je svetu liturgiju kao blagodarnost za sve ono što treba da se uradi u porti tekijskog hrama.

Crkva u Tekiji posvećena je Svetom Nikoli i te 2014. godine o njoj se pisalo kao o čudu božijem jer je zaustavila gomilu stabala koje su nošene bujicom pretile da sruše sve pred sobom. I sada ovaj hram poput gorostasa, na brdu iznad Tekije, kao da nadgleda sve ono što se u ovom dunavskom selu događa.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakSTIŽU NOVI UGOVORI EPS-a
Naredni članakSPISAK NAMIRNICA SA SNIŽENIM CENAMA