PODELA KUKURUZA IZ ROBNIH REZERVI

102

Republička direkcija za robne rezerve će izvršiti bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava. Bespovratna isporuka se odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava.

Uzgajivač mlečnih krava koji može ostvariti pravo na pomoć na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza je: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji:
1. je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu;
2. je upisan u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja i u ovoj bazi ima od 1 do 50 mlečnih krava, u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
3. nije u zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, po bilo kom osnovu;
4. je ostvario pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuju uslovi, način i obrazac zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko.

Prijava se podnosi Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi, odnosno Poljoprivrednoj stručnoj službi koja obavlja savetodavne poslove na području gde je mesto u kome se nalazi objekat u kome se uzgajaju mlečne krave (HID). Prijava za ostvarivanje prava na pomoć uzgajivačima mlečnih krava za bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza po ovom Javnom pozivu, podnosi se u periodu do 23. novembra 2022. godine.

Foto Pixbay

Prethodni članakAKCIJA PODELE 3.600 ZAŠTITNIH RAMOVA ZA TRAKTORE
Naredni članakZDRAVSTVENI CENTRAR KLADOVO DOBIO MEDICINSKU OPREMU VREDNU 75.960 EVRA