ZDRAVSTVENI CENTRAR KLADOVO DOBIO MEDICINSKU OPREMU VREDNU 75.960 EVRA

1435

Zdravstveni centr Kladovo, na osnovu danas potpisanog ugovora o donaciji, dobio je medicinsku opremu: gastroskop, kolonoskop, bronhoskop i prateću opremu vrednu 75.950 evra. Opremu kladovskom Zdravstvenom centru donirala je japanska vlada. Na ceremoniji potpisivanja u Vladi Republike Srbije bili su Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo i Dejan Čučulanović v.d. direktora kladovskog Zdravstvenog centra.

Vlada Japana obezbedila je 269.455 evra za Opštu bolnicu u Aleksincu, Zdravstveni centar u Kladovu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac“ u Tutinu. Uključujući ove grantove, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine, iznosi preko 15 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 510 miliona evra. POPOS donacije imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za sprovođenje projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPODELA KUKURUZA IZ ROBNIH REZERVI
Naredni članakMUNDIJAL U KATARU