POKLON OPŠTINE KLADOVO PRVOJ ROĐENOJ BEBI

455

Prva beba rođena u Kladovu u 2023. godini je dečak Ognjen. Opštinsko rukovodstvo uručilo je poklon bebi i mami.

Opština Kladovo je novog stanovnika dobla 1. januara, u 10 časova i 45 minuta. Dečak je na rođenju bio težak 3,350 grama, a dugačak 55 centimetra. Majka Marina Mitrović prvog januarskog jutra rodila je svoje drugo dete. Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika, posetili su majku i bebu i tom prilikom, uz čestitke za dug i srećan život, uručili zlatnik i prigodane poklone.

„Kao što država sprovodi mere koje će poboljšati uslove za povećanje nataliteta, tako i lokalna samouprava čini sve da podstakne povećanje broja novorođene dece u opštini Kladovo. To je dug proces, ali moramo svi zajedno da razmišljamo o tome. Zdravstveni centar Kladovo ima dobar kadar i mogućnosti koje mogu da pruže odlične uslove budućim porodiljama“, kazao je Božanović.

Prošle godine je rođeno 105 beba, a prethodnih je bilo manje od 100 novorođenčadi na godišnjem nivou, saznajemo u razgovoru sa dr Marijanom Radukanović, pedijatrom, dr Kristinom Petrović, ginekologom i dr Maricom Nastasijević, pedijatrom.

Prethodni članakMUP: IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 940 VOZAČA
Naredni članakPOSAĐEN CRVENOLISNI HRAST U PARKU KRAJ JEZERA